Alumni Farmaceutskog fakulteta mr. ph. Aida Osmić

Alumni Farmaceutskog fakulteta mr. ph. Aida Osmić vlasnica biljne apoteke “Agrimonia”.
 
Aida Osmić je diplomirala 2012. godine na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. U periodu 2012. – 2019. godine je radila u Apoteci kao magistar farmacije – odgovorna osoba.Kurs Fitoterapije je upisala 2019. godine, koji je organizovala Komora magistara farmacije TK. Nakon čega  se odlučila pokrenuti vlastitu Biljnu apoteku koja bi objedinila znanja iz oblasti farmacije i fitoterapije kao jednu cjelinu u cilju savjetovanja, preporuke pacijentima za liječenje, jačanje imuniteta, te mogućnosti kombinovanja ove dvije vrste terapije.
 
Ljubav prema prirodnom kao i pozitivna iskustva pacijenata tokom liječenja su dali snagu i volju da opstanem kao poduzetnik u najtežem periodu Pandemije Covid-19, kada je i započeo moj poduzetnički put. Dosta iskušenja, nepredvidivih situacija, ali sa jasnim ciljem, voljom i upornošću možemo realizovati naše snove.
 
Fitoterapija-sigurna terapija bez štetnih posljedica na ljudsko zdravlje i organizam.  Priroda-Vaš saveznik u zdravlju.
 
Biljna apoteka “Agrimonia” Lukavac u svojoj ponudi ima samo najbolje proizvode iz fito i apiterapije. Iz ponude izdvajamo: Ljekovite čajeve i čajne mješavine, Ljekovite tinkture, Dodatke prehrani na biljnoj bazi.
Biljna ulja ćurokotovo, ulje bundeve, industrijske konoplje. Preparati za jačanje imuniteta djece i odraslih. Sirupi na bazi meda i ljekovitog bilja. Med,propolis i apiterapija. Aronija, noni, aloae vera.
Prirodna kozmetika za njegu kože. Ljekoviti melemi. Ginekološki program, terapija hemoroida.